Header image
Vakantie appartement
voor 6 personen in resort
 startpagina

Lees dit aandachtig, het kan u besparingen opleveren.

Luchtvaartmaatschappijen:
small product photo   small product photo   small product photo   small product photo
Ryanair
  Jetair
  Vueling
  SN-Brussels

 

Ryanair is, wanneer u de mogelijkheid hebt om te vertrekken vanuit Charleroi, veruit de goedkoopste
luchtvaartmaatschappij. Bovendien vliegt Ryanair op Alicante, welk de dichtst bij Benidorm zijnde
luchthaven is.
Belangrijk is niet te vroeg te boeken. Ervaring leert ons dat Ryanair zijn promoties 2
maanden voor vertrek vrijgeeft. Dit geldt ook voor het hoogseizoen. U kan met wat geluk al heen en
weer vliegen voor 30 euro per persoon. Kijk bij Ryanair zeker na of het voor u niet goedkoper is om te
vliegen via Maastricht of Eindhoven. Beide luchthavens hebben een verbinding met Alicante.

TIP: Als u met de wagen naar Charleroi rijdt, is een parkeerplaats peperduur. Ga uw medereizigers en bagage afzetten en rijd met uw wagen terug naar de oude Terminal. Ga daar aan het rond punt rechtsaf (niet de terminal oprijden) daar is een straat die evenwijdig loopt met de straat waarop u rijdt. Hier is een slagboom, maar die wordt niet meer gebruikt sinds de vertrekhal verhuisd is. Daar kan u gratis parkeren. Aan het rond punt, ziet u tegenover de oude terminial een straat met 2 bushaltes. Aan de bushalte aan de rechterzijde pikt de bus u op en brent u voor €2.7 naar de luchtaven. De eerste bus komt er omstreeks 05.40u en dan ieder half uur. Ruim op tijd dus voor de eerste vlucht. Niet zenuwachtig worden, de bus kan wel eens wat later zijn maar steeds op tijd voor de eerste vlucht. Terugrijden hetzelfde verhaal, even de auto oppikken en dan de rest gaan ophalen.

- Jetair heeft regelmatig aanbiedingen waardoor u ook voordelig kan vliegen. Jetair heeft het voordeel
dat ze van verschillende luchthavens naar Alicante vliegt.

- Vueling vliegt vanuit Zaventem op Valencia, en dit is toch 150 km van Benidorm.

Vervoer Alicante-Benidorm-Alicante:

small product photo   small product photo   small product photo   small product photo
Shuttledirect
  "De Lijn"
  TAXI
  Autoverhuur

 

- Shuttledirect is veruit het eenvoudigste vervoer. Dit kan u ENKEL boeken via het internet. Wanneer u boekt dient u via Visa uw betaling onmiddellijk te laten gebeuren. Hou uw vluchturen en vluchtnummers bij de hand zodat dit vlot kan gebeuren. Als plaats in Benidorm dient u hotel NEREO aan te duiden, dit is het naastgelegen hotel en is gekend bij de maatschappij. Ter plaatse aangekomen zijn er 2 mogelijkheden. Of men staat u op te wachten met een bordje bij het buitenkomen in de aankomsthal, of u dient naar Terminal 1 (T1) te gaan, waar de busmaatschappijen en autoverhuurcentra zich bevinden. Aldaar biedt u zich aan bij het loket van Shuttledirect. Mocht u er niemand treffen, klop even aan bij de balies ernaast, een enkele keer verkopen ze de rit door. Bent u met verschillende reizigers, dan kan het zijn dat u even moet wachten tot iedereen ter plaatse is.De prijs is zeer democratisch en is €9 of €10.40 naargelang het vertrekuur. Het grote voordeel van deze service is dat ze je in het midden van de nacht komen afhalen mocht u een vroege vlucht hebben. Tot nu toe hebben we de ervaring dat er max 3 stopplaatsen zijn, maar dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst. 2 dagen voor de rit moet u wel telefonisch uw rit bevestigen! Deze dienst is ook ter beschikking vanuit Valencia. Wel wat duurder natuurlijk.

- De Lijn (lees openbaar vervoer) heeft elk uur een bus rijden. Als u bij de Terminal (T1) buiten komt, gaat u de trappen aan de overkant van de straat op. Daar is de bushalte. Als u pech heeft kan het wel eens zijn dat u 59 minuten moet wachten. Een rit kost €8 en de bus zet u af aan Av. de Europa. Dit is ongeveer 1 km van het appartement. Een kleine wandeling dus.De bus stopt enkel even aan de busterminal, maar rijdt voor een groot stuk op de autosnelweg waardoor het "tijdsverlies" ruim wordt goedgemaakt. Let op, deze bussen rijden 's nachts niet. Voor een vroege rit best dus een taxi of shuttle direct boeken (meestal met een vroege vlucht terug).

- Een taxi kost ongeveer €70 en staat u op te wachten bij het verlaten van gelijk welke Terminal. Als u met enkele personen bent, valt de prijs best nog mee. Het is uiteraard de snelste en comfortabelste manier om op je bestemming te geraken. Ook 's nachts is dit een eenvoudige manier van verplaatsen.

- Een auto huren heeft ook zijn voordelen. Wel wordt aangeraden je voertuig op voorhand te boeken. Dit is vaak goedkoper dan ter plaatse een voertuig te huren. Auto-Europe is naar onze mening de voordeligste maatschappij. Denk eraan: hoe eerder u boekt, hoe goedkoper. Boeken met Visa en ook uw Visakaart mee naar Alicante nemen, want zonder kaart geen auto. U kan al een auto huren voor €42, alle verzekeringen inbegrepen en dit voor 3 dagen. Huurt u de wagen voor 3 dagen of minder, dan mag u de tank vol terugbrengen. Huurt u langer, dan dient u de tank leeg terug te brengen. U betaalt ze in ieder geval.